به گزارش خبرنگار مهر ، مریم مشرف در این کتاب به توضیح شیوه های تحلیل و نقد شعر و داستان کلاسیک و مدرن پرداخته است. " شیوه نامه نقد ادبی " به گفته مولف نوعی کتاب راهنما برای راه و روش نقد علمی به شمار می رود.
دکتر مریم مشرف - عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ، درباره تالیف این کتاب گفت: هرگاه کلاس های نقد ادبی برگزار می شد حس می کردم بیان سه حوزه تاریخچه نقد، مکتب ها و نظریات ادبی و همچنین راه و روش نقد برای یک کتاب درسی در قالب یک واحد زیاد است و لازم است بخش هایی به عهده دانشجویان گذاشته شود تا به عنوان تکلیف خارج از کلاس مطالعه کنند. پس تصمیم گرفتم برای نقد و بررسی عملی کتابی بنویسم که با مثال های رایج و مانوس در ادبیات فارسی راهگشای دانشجویان رشته های ادبیات باشد.
کتاب " میراث مولوی" نیز از دیگر فعالیت های مریم مشرف در حوزه ادبیات است که ماه آینده توسط نشر علمی وارد بازار کتاب می شود. این اثر که به مناسبت سال مولانا تالیف شده ، به مجموعه مقالاتی از مولوی پژوهان شهیر جهان اختصاص دارد که در یک کنگره بین المللی درباره مولانا عرضه شده بود. مشرف این مقالات را به فارسی ترجمه کرده است.
"عبدالقاهر جرجانی و دیدگاه های نوین نقد ادبی " کتابی دیگر از مشرف است که توسط نشر چشمه منتشر خواهد شد. این اثر که از عربی به فارسی ترجمه شده ، به مقایسه آرای جرجانی و نظریه پردازان نقد زبان شناختی مانند چامسکی، سوسور و... می پردازد.
از مریم مشرف سال گذشته کتاب " نشانه شناسی تفسیر عرفانی " منتشر شده بود.
نظر شما